Bel ons: 085-2730227

Hypotheekrente vergelijken 10 jaar vastAls u de hypotheekrente gaat vergelijken dan ziet u vaak verschillen in het rentepercentage. U heeft misschien wel een percentage in de krant voorbij zien komen, maar de werkelijkheid blijkt bij 10 jaar vast anders te zijn. In de krant wordt vaak een variabele rente getoond of een rentepercentage voor 1 jaar vast. Een bank zal bij 10 jaar vast gaan inschatten wat misschien het verlies kan zijn als de rente ineens enorm gaat stijgen. Het risico met 10 jaar vast is natuurlijk een stuk groter vergeleken met 1 jaar vast. U betaalt zo iets meer rente vergeleken met een hypotheek voor 5 jaar vast. Een hypotheekadviseur kan u helpen om de meest voordelige bank uit te zoeken in uw situatie.

Naast een verschil tussen diverse banken bij een hypotheek voor 10 jaar vast zal u ook een verschil gaan zien in de hypotheekrente met NHG. NHG is een speciaal veiligheidsnet gebouwd voor woningeigenaren. Het kan gebeuren dat u ineens uw hypotheek niet meer kan betalen. U bent bijvoorbeeld arbeidsongeschikt geworden of u verliest uw baan. Via het NHG kan een hypotheekadviseur proberen om een oplossing te vinden. Als er helaas geen oplossing meer is dan dient uw woning verkocht te worden. Het kan gebeuren dat er dan een restschuld ontstaat omdat uw woning onder water staat. De hypotheek die erop zit is hoger dan wat de woning nu nog opbrengt. De NHG betaalt dan de restschuld aan de bank zodat u hier zelf geen omkijken meer naar heeft. Het is dan ook een aanrader om een hypotheek met NHG garantie te nemen. Het voordeel van een NHG garantie is ook nog eens dat u rentekorting krijgt. U betaalt zo maandelijks minder geld aan hypotheekrente.

Uw hypotheekadviseur laat u graag zien wat de mogelijkheden en voordelen zijn van de NHG garantie. Het voordeel van een NHG garantie is vaak dat u tot wel 3% meer geld kan lenen en dat u een rentekorting krijgt bij de bank.