Bel ons: 085-2730227

Eerste huis kopen: Welke hypotheek moet ik kiezen?

De aankoop van een eerste woning is altijd een spannende tijd, maar ook ontzettend leuk. In het begin is er vaak nog veel onzekerheid. U heeft misschien geen idee hoeveel geld u eigenlijk kan gaan lenen. Een persoonlijk hypotheekadvies op maat is dan ook belangrijk om een duidelijk beeld van uw financiële situatie te krijgen. U heeft zo pas echt een idee wat voor een hypotheek u kan kiezen en wat er financieel allemaal mogelijk is. Uw hypotheek moet niet alleen financieel haalbaar zijn, maar ook aansluiten bij uw toekomstplannen. Als u bijvoorbeeld in de toekomst graag een gezin wilt stichten dan is het wel belangrijk dat hier de financiële ruimte voor is. Met een hypotheekadvies op maat weet u zeker dat uw toekomstplannen werkelijkheid worden.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen?

Eén van de eerste vragen die gesteld wordt tijdens een hypotheekadvies op maat is vaak hoeveel hypotheek u kan krijgen. Een hypotheekadvies op maat gaat alleen veel verder dan alleen het berekenen van uw maximale hypotheek. Tijdens een adviesgesprek wordt al snel duidelijk wat uw wensen zijn. Waar moet u bijvoorbeeld rekening mee houden als u een hypotheek afsluit? Kan u nog steeds uw hypotheek betalen als er één salaris wegvalt door ontslag of ziekte? Dit soort vraagstukken zijn belangrijk om door te nemen met een hypotheekadviseur. U weet zo niet alleen wat u maximaal kan lenen, maar u krijgt ook een idee wat u allemaal kan gaan verwachten tijdens de looptijd van uw hypotheek.

Welke hypotheekvorm moet ik kiezen?

De nieuwe regelgeving is ingegaan per 1 januari 2013, waardoor u alleen nog kan kiezen uit de lineaire hypotheek of een annuïteitenhypotheek. Het is wel mogelijk om een andere hypotheekvorm te kiezen alleen dan heeft u geen recht meer op de hypotheekrenteaftrek. De keuzemogelijkheid is hierdoor een stuk beperkter geworden. Toch blijft het lastig om voor uzelf te bepalen welke hypotheekvorm het beste bij u past. Een hypotheekadviseur kijkt graag naar uw persoonlijke situatie. Uw adviseur legt u graag de verschillen uit en laat u zien wat voor u de mogelijkheden zijn die het beste aansluiten op uw persoonlijke situatie.

Kies voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek laat een hypotheekadviseur u graag de mogelijkheden zien om uw eigen woning te kopen. U krijgt te zien wat uw financiële mogelijkheden zijn bij de aanschaf van uw eerste woning. Het kennismakingsgesprek is altijd geheel vrijblijvend en u betaalt hier helemaal niets voor. Een adviseur bij u in de buurt laat u graag de mogelijkheden zien in uw financiële situatie. U weet zo precies wat u kan verwachten als u een eerste huis gaat kopen.