Bel ons: 085-2730227

Overlijdensrisicoververzekering steeds belangrijker

28 september


Veel nabestaanden gaan er financieel op achteruit als hun partner is overleden. Met een overlijdensrisicoverzekering zorg je ervoor dat jouw partner niet met een grote schuld achterblijft. Als huisbezitter word je meestal verplicht om naast je hypotheek een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. Maar ook in andere situaties kan het verstandig zijn om over een overlijdensrisicoverzekering na te denken.

Huur voor één inkomen te hoog

Huurders staan vaak niet stil bij het overlijden van één van de partners. De gemiddelde huurprijs van een huis bedraagt 800 euro per maand. Deze hoge kosten moet ook bij overlijden van één de partners gewoon betaald worden. De kans bestaat dat de achtergebleven partner moet verhuizen omdat de huurkosten voor één inkomen te hoog zijn. Met een overlijdensrisicoverzekering heb je als huurder in zo’n situatie geld om de huur te kunnen voldoen.

Als alimentatie stopt

Na een echtscheiding blijven jij en je partner vaak financieel aan elkaar verbonden. Dit kan zijn door een huis of door alimentatieverplichtingen, maar ook door kinderen. In veel gevallen is het verstandig om stil te staan bij de financiële gevolgen van overlijden van je ex-partner. Bij overlijden stopt de partneralimentatie en de kinderalimentatie.  Wil je dit ondervangen dan is een overlijdensrisicoverzekering het overwegen waard.

Studerende kinderen

Veel ouders betalen de school en studie voor hun kinderen. Maar studeren is erg duur en wordt de komende jaren ook steeds duurder.  Wanneer één van de ouders komt te overlijden, is de kans aanwezig dat je de studiekosten niet meer kunt betalen. In dat geval kan een overlijdensrisicoverzekering meer ruimte bieden.