Bel ons: 085-2730227

Hypotheek rentetarieven op laagste niveau sinds jaren

12 oktober


Voor huizenkopers vindt op dit moment een ‘perfecte storm’ plaats. Een samenloop van omstandigheden die dit misschien wel de beste tijd ooit maken om een huis te kopen.

Extreem lage hypotheekrentes

Hoewel de regelgeving voor het verstrekken van een hypotheek strenger is geworden en in de komende jaren alleen maar strenger zal worden, kan je nu een hypotheek afsluiten met een hypotheekrente waar je enkele jaren geleden enkel van kon dromen. Waar je mid jaren negentig nog de hoofdprijs betaalde, zijn de rentetarieven sindsdien gestaag gedaald. Een flinke opleving tussen 2006 en 2008 werd al snel de das omgedaan door de financiële crisis en de rente op je hypotheek is op dit moment (bijna) op het laagste niveau ooit. De verwachting is echter wel dat de bodem nu bereikt is en de rentetarieven de komende jaren weer gestaag gaan groeien.

Historisch lage huizenprijzen

Huizenprijzen staan in Nederland al geruime tijd onder druk. In een markt waar men simpelweg niet aan het kopen was, zijn huizen jaar op jaar in waarde gedaald. Een trend die pas dit jaar is gekeerd, nadat we in verschillende regio’s de eerste prijsstijgingen in tijden zagen. Huizen zijn nu echter nog steeds stukken goedkoper dan ze enkele jaren geleden waren.

Ongekende kansen voor huizenkopers

De combinatie van extreem lage hypotheekrentes en goedkope huizen maken dit het perfecte tijdstip om een huis te kopen. Zelfs de rente op hypotheken met vaste tarieven voor 10 of zelfs 20 jaar is op dit moment lager dan de variabele rentes enkele jaren geleden waren. Zo kan je kiezen voor zekerheid en tegelijkertijd je maandlasten flink drukken door te profiteren van de lage hypotheek rentetarieven. Koop je vervolgens een huis dat nu waarschijnlijk nog flink onder de waarde van enkele jaren terug wordt verkocht, profiteer je niet alleen van lagere lasten, maar ook van de waardestijging die je woning waarschijnlijk door zal maken nu de markt aantrekt.

 

 

bron; mijngeld.blog.nl