Bel ons: 085-2730227

Hypotheek rente daalt nog verder

09 september


Wie dacht dat de hypotheekrente afgelopen lente de bodem had bereikt, kan het wel eens mis hebben. 

 

Argenta, een Belgische bank, heeft op dit moment de laagste rente. Daar kun je een hypotheek met een looptijd van tien jaar afsluiten met 2 procent rente, over twintig jaar betaal je 2,5 procent. Volgens Mark de Rijke van Hypotheekshop zullen komende week nog meer partijen hun hypotheekrente terugbrengen. Zo gooit de SNS Bank morgen zijn tarieven omlaag.

Buitenlandse concurrentie
Volgens De Rijke hebben de verlagingen te maken met de toegenomen concurrentie op de markt. "Wat we zien is dat de grootbanken wat markt hebben verloren aan buitenlandse banken, pensioenfondsen en verzekeraars."

Op de lijst met rentetarieven staat pas op de tiende plaats een grootbank: ING. "Alles wat daarvoor zit zijn buitenlandse banken, verzekeraars en pensioenfondsen. Dat geeft wel aan wat de positie van de grote banken is."

Lange looptijden
De verlaging concentreert zich op de langere looptijden: een rente van tien of twintig jaar vast. Bij de Hypotheekshop valt momenteel 90 procent van de afgesloten hypotheken onder een van die twee duren, vertelt De Rijke.

De banken die hun rente verlagen zijn volgens De Rijke betrouwbare partijen. "Ze zijn allemaal onder controle van De Nederlandsche Bank."

 

bron; bnr.nl